Staklo

Staklo je kroz stoljeća jedan od najčešće korištenih i široko rasprostranjenih materijala.
Zahvaljujući današnjim tehnologijama u mogućnosti smo ponuditi široku paletu proizvoda, raznih boja oblika i dimenzija. Također u današnje vrijeme popularni i sve više korišten print na staklu upotrebljava se u raznim situacijama (kuhinje, kupaonice, poslovni objekti i slično).

Staklene ograde su sve češće prisutne u interijerima i eksterijerima domova, bilo da se radi o klasičnom ili modernom stilu dizajna. Zahvaljujući svojoj neutralnosti, jednostavnom obliku i formi vizualno se prilagođavaju svakoj okolini, a najviše se ističu svojom nenametljivom prirodom.

Izrada stakla za ograde je  kompleksan posao koji zahtjeva visoku tehnologiju. Potrebno je pažljivo i kvalitetno odraditi svaki dio u procesu  kako bi se svi faktori sigurnosti zadovoljili. Ograda mora biti čvrsta i sigurna, zbog toga staklo koje se koristi za izradu ograda mora biti kaljeno i/ili laminirano staklo te imati minimalnu debljinu od 8mm što ovisi o tipu i namjeni ograde.

Primjena staklenih ograda počela je u eksterijeru, ali danas se vrlo često koristi i u interijeru. Mogu se koristiti za stubišta, terase, francuske balkone i slično. Većinom se staklene površine izrađuju u kombinaciji s inoxom od kojeg se izrađuju stupići te rukohvati koji čine nosivu konstrukciju ograde. U posljednje vrijeme se zbog vizualnog efekta “čistoće” prostora sve više izrađuju samostojeće staklene ograde koje se fiksiraju u podnu čeličnu konstrukciju ili točkasto spajaju spiderima. Staklene ograde mogu se koristiti za stubišta, terase, francuske balkone i slično.

Ograde koje se montiraju na stupiće ili konstrukcije. Konstrukcije mogu biti od aluminija, čelika ili drva. Na vrh staklene ograde moguće je ugraditi i rukohvat, a nosači stakla mogu se plastificirati u bilo koju boju.

Ukliještene ograde koje se montiraju u linijske podne metalne profile je najčešće korišten oblik montaže staklenih ograda. Osim što pružaju lijep vizualni efekt, vrlo se lako fiksiraju u noseću ploču, zid, pod ili na drvene ili čelične nosače. Mogu biti bez rukohvata, premda je zbog stabilnosti bolje da ga ima.

Spider ograde koje se montiraju točkasto na inox vijke omogućavaju nesmetan pogled na okoliš i pružaju najekskluzivniji izgled objekta. Vidljivi  su samo čisti stakleni paneli.
Montaža spider ograde se radi u kombinaciji s inox nosačima. Nosači se ugrađuju u podne slojeve, a u staklu se buše rupe kroz koje se montiraju spider nosači. U kombinaciji s prozirnim staklom daju elegantno i  kvalitetno rješenje za unutarnje i vanjsko uređenje. Bez obzira na izgled, potrebno je da ograda zadovoljava i sve sigurnosne kriterije. Zbog bušenja stakla , kaljeno-laminirano staklo za ovu vrstu montaže bi bilo najbolji izbor.

 

Stakleni krovovi predstavljaju moderna rješenja za pokrivanje raznih vrsta površina, a osim praktičnog rješenja za zaštitu od sunca, vjetra i kiše, pridonose i estetici prostora. Stakleni krovovi su minimalističke konstrukcije i dizajna, a u kombinaciji s LED žaruljama daju efekt luksuznog uređenja i eksterijera.

Iz tog razloga, stakleni krov je vrlo popularna opcija za komercijalne objekte kao što su zimski vrtovi i bazeni.

Kontaktirajte nas

  Adresa

  Sjedište:
  Risnjak 23b,
  44000 Sisak

  Poslovnica: SISAK
  Galdovačka 4,
  44000 Sisak

  Tel: 044/201 - 555

  OIB: 48899677346

  Radno vrijeme

  SISAK:

  Ponedeljak - Petak:
  8:00h - 16:00h

  Subota:
  8:00h - 13:00h

   

  Email

  aluminijgradjenje@gmail.com

  © Aluminij građenje j.d.o.o.